Warning: Declaration of description_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = NULL, $id = 0) in /storage/content/70/151370/edere.info/public_html/wp-content/themes/proto/functions/walker.php on line 41 2015-04-16 – Pressrelease “Vägen tillbaka till framtiden” | Edere

2015-04-16 – Pressrelease “Vägen tillbaka till framtiden”

Omslag_VTF--liten-ny

Det här är en bok som pekar på vikten av att återknyta till naturen, men även till vår inre sanna natur – det vi alla i grunden är. Det handlar om att se och förstå att vår väg in i framtiden (om vi ska ha en framtid som är värd att kallas framtid…) handlar om att minnas den oerhörda kraft och styrka som naturen runtomkring oss ger – alltid. Det är i samklang med vår jord och vår natur som vi tillsammans kan gå mot en framtid som verkligen kan vara det alla våra studenter ger uttryck för när de sjunger ”… och den ljusnande framtid är vår.”

 

Här är ett kort utdrag ur inledningen;

”VÄGEN TILLBAKA TILL FRAMTIDEN?

De flesta av oss vet, någonstans inom oss, att det sätt som vi lever på nu och på det sätt som vi mer eller mindre ”skövlar” vår jord för att tillfredsställa oss själva, våra egon och vårt habegär, inte kan leda till någonting gott. Vi måste titta i backspegeln och återknyta till det sätt som det är meningen att vi ska leva här och nu – med ansvar och i harmoni med allt och alla.

Därmed inte sagt att vi ska lämna det samhälle som vi har byggt upp och återgå till ett liv som levdes för tiotusentals år sedan eller göra oss av med allt vi äger och har eller för den skull önska oss mer. Vad vi behöver göra är att gå tillbaka och lära oss på nytt, det vill säga att komma ihåg att vi alla är beroende av varandra och att om vi skadar varandra eller utnyttjar vår jords gåvor utan att vi behöver det och på ett oförsvarligt sätt, så kommer vi att förstöra vår enda källa till liv. Vi förgör oss med andra ord själva och allt som kommer att återstå är en skövlad värld som inte längre kan ge oss det vi behöver för att upprätthålla våra och allt annat liv som vi är beroende av. Liknelsen med en svärm av gräshoppor som skövlar allt i sin väg är slående. De far fram över jorden utan en tanke på morgondagen. Precis som vi, blir de fartblinda och det enda som gäller är att göra anspråk på det som ligger framför, alltid framför…

Vägen tillbaka är vår gemensamma väg tillbaka till framtiden som rymmer oändliga möjligheter, för den enskilde och för oss alla.

Jag menar också verkligen oändliga möjligheter, det vill säga allt det som du någonsin skulle kunna drömma om, skulle vilja ha och uppleva och skulle vilja känna och åstadkomma. Allt detta kan du både få och göra och vägen dit är inte alls så svår och komplicerad som vi tror eller så svår och oåtkomlig som våra religioner och mycket av den andliga rörelsen vill få det till.

Det är tre steg.

Tre små, små steg som, om du tar dem, för alltid kommer att förändra ditt liv till ett liv som du hittills knappt ens har vågat drömma om. Ett liv fyllt av gemenskap, glädje, tacksamhet, sanning, skönhet, tillit, harmoni, balans, frid, vördnad och kärlek. Ett liv i överflöd som innefattar allt det du någonsin kan tänka dig, oavsett vilken typ av överflöd och rikedom det är du drömmer om.

Allt du behöver göra är att:

  • Minnas och känna igen – dig själv
  • Återskapa och förnya – dig själv
  • Bekräfta och vörda – allt liv

Vägen tillbaka till framtiden och ett liv i glädje, lycka och frihet handlar alltså om att minnas, förnya och bekräfta. Du behöver inte ens lägga ner något direkt arbete på att komma dit – bara genom att läsa den här boken så kommer du troligen att bli så pass mycket mer medveten om vad det är som pågår inom dig och runtomkring dig så att resten kommer att komma av sig själv.

När du väl börjar se sambanden kommer den ena aha-upplevelsen efter den andra att dyka upp och du kan inte längre leva i glömskan om vem du egentligen är. Snart nog ser du sanningen och ditt liv börjar ta vägar som du förr knappt vågade drömma om. Så enkelt är det!”

 

FÖRFATTAREN

xyz123-54Pia J. Stengard är född 1964 och frågar du henne vad hon “är” så skrattar hon och säger “Livskonstnär”. Det är det ända som hon tycker känns passande med tanke på allt hon har provat på, men det finns trots allt en tydlig röd tråd – färg och form och vikten av att må bra i själ och hjärta.

I april i år (2015) debuterar Pia som författare med min bok “Vägen tillbaka till framtiden” där hon på ett enkelt och engagerande sätt försöker svara på frågan om det verkligen ska vara så invecklat att leva som vi har fått det till. Det är inte vad hon tror och sakta, men säkert, bryter hon igenom vår illusion om allt det vi tror att livet är och visar att det inte alls är vad vi tror och att det faktiskt inte är så svårt att få det liv vi alla så innerligt önskar…

Mer information om boken finns på www.edere.info under fliken ”Böcker”

 

 

Här är författarens kontaktuppgifter om ni vill kontakta henne:

Mobil: 0738-288 336

e-post: Pia J. Stengard <pia(at)edere.info>